Världens godaste "fläsk"pannkaka....
Ingredienser:
3 pkt bacon
8 ägg
1½ dl vispgrädde
50gram smör
250gram keso
150 gram fet smaklös ost (tex gräddost)
Tillagas i 225 graders ugn.
Finstrimla bacon och fördela i en långpanna med smöret i mindre
klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet
bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör
ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö
riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggstanningen över.
Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta. Ser-
vera som det smakar – lättsockrade lingon och ett glas kall mjölk till är
inte fel. Pannkakan är lika god kall som varm.
Smaklig måltid =)
Mmm, den gjorde jag i måndags, kör lite lchf... supergod tyckte jag med och mycket godare än "vanlig". Lite komiskt för jag tänkte själv lägga ut receptet på min blogg, haha.
Ha en trevlig helg!