Valp-sug

Åhhh, kan man bli annat än sugen när man ser bilder som:

(bild från: http://www.skarvenaset.com/)


Vi har länge varit sugna på en brun labbe =) Men även funderingar kring:


Boxer!
Men Amstaff är också en favorit:


Hovawarten är också en spännande hundras,


Finns så sjukt mycket spännande hundraser. Det ända vi vet säkert är ju egentligen att vi nästa gång vill ha en renrasig. Men det är väl då tur att vi absolut inte ska köpa andra hunden än på länge. För ett hundköp ska vara genomtänkt. Vi bor ju idag i en trea och de som redan slåss om utrymmet är ju en hund och två katter, dvs fullt nog ;)
Men framtidsplanen är ju en till och då också möjligheten att kanske kunna tävla för skojs skull i framtiden om man vill det.
Schäfer har ju alltid varit fin så, men efter att ha sett den lite mer nu på träningarna på http://hoglandetsbk.se/ så är den intressant, men kanske senare i framtiden.

Ja vet inte, men vill ju ha en hund i Dixie stuk. Som älskar bus och fart, visst de är mer krävande, men ger ju så sjukt mycket tillbaka. Vi skulle ju dessutom inte kunna ha en hund som inte orkar flänga runt på utflyktsrundor i flera timmar. De ska ju dessutom ha en arbetsglädje.

Men lite framtidsplaner bara. Man måste ju få drömma. Kanske ångrar oss efter att MrJ's systers hund bott hos oss tio dagar ;) Sixten, en korsning mellan Tax och Jack Russell, kommer till oss på söndag. Carolin och Andreas ska iväg till solen så han kommer då bo hos oss medan de är borta. Ska bli så sjukt kul att se hur det är med en hund till.

Självklart kommer jag ta detta tillfälle att träna Dix's passivitet ;)

Men vi längtar till söndag då den lilla skrutten kommer och jag tror det kommer bli en riktigt rolig och mysig tid.



Over'N'ouT





Kommentarer
Postat av: Ellinor

ÅH! du gör mig sjuk... De är ju bedårande de små liven!



Kanske skulle någon vallhundras passat er i ert (framtida) hus på landet, de aktiveras ju gärna samtidigt som de kan vara självständiga. De är krävande med ger mycket tillbaka...



Vi har en Borderterrier idag och han är helt underbar, klok men lite egensinnig. Det är praktiskt med en mindre hund eftersom de är lätta att ha med sig och folk tenderar att vara mindra rädda för dem. Jag tror iofs att vår nästa hund blir av modell något större, mest för att det funkar bra på en gård + att de inte gömmer sig lika lätt. Sedan behöver man ju inte huka sig för att klappa dem heller :)



Sedan har vi ju en Drever också. Han är fullkomligt korkad. På riktigt. Han är kelig och gillar att mysa men annars duger han bara till att jaga och dra i kopplet...



Hundar är verkligen ett kapitel för sig och det finns så många förstå-sig-påare, inte minst vi hundägare :D Tror att det är viktigt att lyssna till sig själv och ta rätt beslut i rätt tid. Det är mycket kvar som ska hända innan en ny hund kommer på tal...



Hur gammal är Dix? Våra är bara snart 3 och snart 2.



2011-01-14 @ 23:53:22
Postat av: FruNeroLindström

Finns ju miljontals med raser, ett virrvarr ;)

Dix är bara 1,5 typ. Blir 2 i slutet av april. Så detta med en hund till är ju ett projekt om kanske 3 år fram ;)

Men ibland blir jag bara så där supersuper valp-sugen ;)

Vi vill ha en i Dix storlek igen helst (hon är som en labbe typ).

Och ingen jakt hund, våran tax vi hade när jag växte upp bara stack till skogen om man skulle busa med honom lös =P

2011-01-15 @ 09:45:20
URL: http://frunerolindstrom.blogg.se/
Postat av: Therese, Henry & Charlie

Vadå ingen jakthund!? Du får väl ha pli på den... ;) man tar inte alls bort instikten och jaktlusten som många tror!

Men i övrigt så röstar jag på golden retriever som jag är uppvuxen med, underbara hundar!

2011-01-16 @ 19:53:15
URL: http://www.minunderbaravarld.blogspot.com
Postat av: FruNeroLindström

Men en rent avlad jakthund tycker jag ska få jaga, det är ju deras inbyggda instingt. Men visst kan man lära dem pli ;) Våran va hopplös. Så fort han märkte att syrran och jag inte orkade leka mer med han och skulle ta honom så stack han =P

Det lutar nog åt Labbe, men efter att inatt ha haft lilla Sixten tassande kring så kommer det dröjja läääänge =P

2011-01-17 @ 07:38:24
URL: http://frunerolindstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag röstar för en engelsk staffordshire bullterrier! Sjukt glada och sociala, dundertrevliga! Dessutom älskar de att få "arbeta" och ger sig aldrig när de stöter på motgångar:) och för att inte tala om så lättlärda de är:) nog för att det är en liten ras men där är det verkligen en stor hund i liten förpackning!

2011-01-21 @ 08:25:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0